Laatste nieuwsArchief

Kijk eens omhoog

Een bezoek aan Amsterdam is altijd leuk. Winkelen in de Kalverstraat of een terrasje pakken op het Rembrandtplein, in Amsterdam is van alles te doen. Op ooghoogte is de stad is al een bezienswaardigheid op zich, maar kijk ook eens omhoog! Bijzondere gevels en lijstwerken bevinden zich vaak niet op ooghoogte, terwijl het prachtig is om te zien. Ook Timmerfabriek Visser maakt of restaureert dit…

De kleur van Zaanstad

Wanneer je in Zaandam komt valt het je vast gelijk al op: de prachtige stijl van de huizen en de mooie kleuren. Het huidige kleurbeeld van de Zaanse houtbouw bestaat uit de Zaanse groenkleur, blauw/grijstinten en crème/wittinten. Vooral het Zaans groen is bekend en siert diverse huizen in Zaandam.

Typische Zaanse kenmerken

De Zaanse Schans is met de eeuwen gegroeid en veranderd, maar wordt gekenmerkt door de typisch groene huizen, molens en oude industriële panden. Tot na de middeleeuwen waren vrijwel alle Hollandse huizen gemaakt van hout.

Zaanse gevels, rijk aan ornament

Ornament is onlosmakelijk verbonden met de stenen en houten pronkgevels in de Zaanstreek. Het is altijd aanwezig geweest omdat het zich bij uitstek leent voor aanpassingen aan de heersende mode, zonder dat daarvoor de traditionele constructie aangetast hoeft te worden. Het kan dienen om constructieve details extra te benadrukken of juist te verhullen. Er kan dan ook, naar gelang de smaak en de…

Wandelroute Rondje Zaanse Parels

Timmerfabriek Visser is één van de Zaanse parels die zijn opgenomen in het gelijknamige boek. Wij zijn hiervoor geïnterviewd en er zijn foto's gemaakt. Ter promotie van het boek is er een mooie wandelroute gemaakt.

De houtindustrie in de zaanstreek

In de Zaanstreek wordt als sinds eind 16e eeuw hout bewerkt. De houtindustrie in de Zaanstreek begon rond 1596, toen kocht Cornelis Corneliszoon een molen en plaatste daarin een door hem uitgevonden zaag, die doormiddel van een krukas op en neer zaagde. Deze ene molen was het begin van 367 zaagmolens en een bloeiende houthandel in de Zaanstreek.

Onze klanten