Laatste nieuwsArchief

Zelf een balkenplafond maken

Balkenplafonds zien we meestal in woonkamers en zolders. De balken brengen warmte en sfeer aan ieder interieur. Plafonds met houten balken zijn dan ook een mooie toevoeging aan iedere woning. Zelfs bij nieuwbouwwoningen!

Deur renoveren

Zijn uw deuren oud of beschadigd maar wilt u geen nieuwe deuren aanschaffen? Zelfs deuren in redelijk slechte staat kunnen er mooi uit gaan zien na een opknapbeurt! Lees snel verder hoe en wat u kunt doen.

Houten balken restaureren

Houten balken zijn stijlvol en geven een warme sfeer aan uw woning. Vooral wanneer ze geplaatst zijn/worden in oude huizen. Toch zien we de laatste tijd ook in moderne en nieuwbouwwoningen de houten balken voorbij komen. In de meeste gevallen komen houten balken voor in de wat oudere huizen en dan zijn ze vaak onderdeeldeel van de dakconstructie. De houten balken in oudere huizen zijn vaak niet…

De gevel restaureren

Restaureren houdt in dat het terug wordt gebracht in de oude staat. Het gebeurt vooral bij oudere gebouwen zodat de uitstraling en sfeer behouden blijven. Restauratie en renovatie zijn wel verschillend van elkaar maar worden toch vaak door elkaar gehaald. Renovatie is namelijk een ingrijpende verbouwing zodat iets woonbaar wordt en een restauratie is het terugbrengen in de originele staat. Hier…

Houten trap renoveren

Een houten trap renoveren kan op diverse manieren. Uw houten trap kan op een snelle manier vernieuwd worden. Verschillende mogelijkheden daarbij zijn: schuren en schilderen, overzettreden laten plaatsen of delen van de trap laten vervangen.

Renoveren met hout

Wanneer iets is gemaakt van hout zal het in de loop der tijd gaan “werken”. Dit is de vervorming van hout door het optreden van vocht. Doordat hout vocht opneemt en afgeeft kan het gaan zwellen, krimpen, kromtrekken en zelfs in sommige gevallen gaan scheuren. Ook is er een kans dat er ooit houtrot op zal treden en het hout aan zal tasten. Hierdoor is het uiteindelijk nodig om te denken aan…

Vervanging en onderhoud van boeidelen

Ook voor het vervangen en onderhouden van uw boeidelen bent u bij Timmerfabriek Visser aan het juiste adres. Ondanks dat hout een sterk product is, zal er vervanging nodig zijn bij achterstallig onderhoud. Zo ook bij houten boeidelen.

Restauratiewerk

Bij restauratie worden gebouwen of onderdelen herstelt op een manier dat de oorspronkelijke waarde zoveel mogelijk behouden wordt. Timmerfabriek Visser is gespecialiseerd in het restaureren van woningen, gevels en gebouwen. Restauratiewerk vormt al jaren de rode draad in ons bedrijf. U kunt altijd een beroep doen op onze ervaring, kennis en vakmanschap. 

Houten renovaties

In een vochtig klimaat zoals we die in Nederland hebben, ontstaat gemakkelijk houtrot. Dit kan worden verminderd door het gebruik van goede materialen en een goede constructie. Zijn er al houten onderdelen van uw huis verrot? Timmerfabriek Visser kan de aangetaste delen voor u repareren of vervangen zodat uw huis weer mooi is afgewerkt en tocht geen kans krijgt.

Frisse blik hal en fabriek

De muren in de fabriek en de hal zijn wit geschilderd om de nieuwe lean manufacturing methode nog beter te kunnen implementeren.

Onze klanten