Laatste nieuwsArchief

Bewerkingen van hout

Hout is op veel manieren te bewerken. Alle bewerkingen hebben een andere toepassing en vaak ook een volledig andere uitstraling. Daardoor kunt u met houtbewerking eindeloos variëren. Het meeste hout dat wordt gebruikt is op de een of andere manier bewerkt. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten houtbewerking en de toepassingen waarbij het gebruikt wordt? Dat leggen wij u graag uit.

Hoe kunt u hout bewerken?

Als u onbehandeld hout wilt beschermen zijn er verschillende manieren waar u gebruik van kunt maken. Als u het hout wilt laten behandelen kunt u kiezen voor lak, houtolie, was of beits. Wij zetten de verschillende behandeltechnieken voor u op een rijtje. 

Grondverf, wat is het en wanneer gebruik je het

Schilderen is meer dan een laagje verf op een oppervlakte aanbrengen. Voor een goed eindresultaat is een combinatie van goede techniek en de juiste productkennis nodig. Het is belangrijk dat dat er veel aandacht aan de materialen en producten die nodig zijn te besteden. Eén daarvan is grondverf.

 

Diverse behandelingen voor hout

Er bestaan diverse behandelingen voor hout, waarmee u het langer mooi kunt houden. Afhankelijk van de duurzaamheid van het hout zal het onbehandeld gaan vergrijzen bij aanraking met zonlicht en water. Om dit te kunnen voorkomen zal het hout eerst moeten worden behandeld, zodat het langer mooi blijft.

Hoe behandel je houtrot?

Het kan altijd gebeuren dat hout gaat rotten. Houtrot ontstaat doordat hout voor en langere tijd vochtig is. Wanneer het vochtpercentage 20 procent of hoger is, kan hout gaan rotten. Houtrot maakt het hout zacht en zorgt ervoor dat het langzaam afbrokkelt. Zodra u houtrot tegenkomt is het noodzakelijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Wij leggen u uit wat u kunt doen bij houtrot en hoe u…

Duurzamer en hoogwaardiger hout door ‘wateren’ van stammen.

Vrijdag 24 maart begint er een proef met 17 grove dennen van 5 tot 10 meter lang. Staatsbosbeheer en het waterschap Vechtstromen zullen de stammen in een zijarm van de Vecht leggen, waar ze een jaar lang blijven liggen. Het wateren van hout is al een oude techniek. Door de komst van moderne, meer milieubelastende technieken, is de methode in de vergetelheid geraakt. Omdat wateren veel voordelen…

Hout verfklaar maken

Met alleen een mooie nieuwe houten deur of kozijn ben je er nog niet. Na de aanschaf en het plaatsen van een houten product moet het vaak nog worden geschilderd. Timmerfabriek Visser geeft u tips hoe uw houten deur of kozijn verfklaar maakt!

Machine SCM Accord 40 FX in gebruik!

Onze nieuwe houtbewerkingsmachine SCM Accord 40 FX staat inmiddels in de fabriek en heeft zijn eerste werkstukken al gemaakt.

Nieuwe machine voor houtbewerking

Aan het begin van de maand november werd de ´HoutPro+' beurs gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. De Houtpro+ beurs wordt eens in de drie jaar gehouden en is een vakbeurs voor de houtbewerkingssector en aanverwante sectoren. De beurs was zeker geslaagd.

Onze klanten