Laatste nieuwsArchief

Hout als bouwmateriaal

Hout wordt al eeuwenlang gebruikt als bouwmateriaal. Benieuwd naar alle voordelen van hout? Lees dan verder!

Houten huis laten bouwen

Een houten huis is tegenwoordig een echte trend. Architecten richten zich de laatste tijd steeds vaker op hout. En dat begrijpen wij, want er zitten veel voordelen aan een woning van hout. Wat de voordelen precies zijn? Wij zetten ze onder elkaar.

Erker op maat laten maken

Meer licht en ruimte in uw wonen creëren is gemakkelijker dan de meeste mensen denken. Een erker is een uitbouw aan de voorzijde of zijkant van uw woning. Een erker zorgt, ondanks het kleine oppervlakte van de uitbouw, voor veel lichtinval en ruimte. In de meeste gevallen vergroot de erker ook de woonkamer. Wilt u een erker laten bouwen? Bij Timmerfabriek Visser maken wij houten erkers op maat…

Een toog in huis maken

Een toog is een sfeervolle oplossing wanneer een deur overbodig is. Het geeft toegang tot een andere ruimte zonder dat het de boel afsluit. Het is als het ware een open boog in de muur dat u toegang verleent tot de volgende ruimte. Hoe gaat het plaatsen van een toog in zijn werk? Wij leggen het u uit in een stappenplan.

 

Pergola laten bouwen

Een pergola is een constructie van palen met een paar dwarsbalken. Dit zorgt voor extra sfeer en beschutting in uw tuin. Meestal is een pergola een losstaande constructie maar het kan ook zijn dat de pergola bevestigd is aan een gebouw, huis of schuur.

Bouwen met hout

De laatste tijd wordt er steeds meer gebouwd met hout. Tien procent van de nieuwbouw die nu wordt gebouwd wordt gebouwd met een houtconstructie. Ook het aantal renovaties met hout wordt steeds groter. Er bestaan in de houtbouw verschillende soorten constructies.

Grondverf, wat is het en wanneer gebruik je het

Schilderen is meer dan een laagje verf op een oppervlakte aanbrengen. Voor een goed eindresultaat is een combinatie van goede techniek en de juiste productkennis nodig. Het is belangrijk dat dat er veel aandacht aan de materialen en producten die nodig zijn te besteden. Eén daarvan is grondverf.

 

Lambrisering van hout

Lambrisering is van zijn ouderwetse imago af en zien we tegenwoordig steeds vaker in woningen. Het is mogelijk om de lambrisering helemaal naar uw stijl en eigentijds te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om het een functie te geven door het te schilderen met schoolbordverf of een bank erin te verwerken. Lambrisering zorgt voor een spannende vlakverdeling en sfeer in huis.

Het FSC keurmerk

Timmerfabriek Visser gebruikt alleen hout dat beschikt over het FSC® keurmerk. Dit keurmerk staat voor het bevorderen van het bosbeheer wereldwijd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profit organisatie dat zorgt voor het behoud van het leefgebied van planten en dieren, respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. 

Bouwen met houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een oude bouwmethode, waarbij er als eerst een houten draagconstructie of frame wordt gebruikt voor een bouwproject. Deze methode wordt veel toegepast in gebieden waar veel hout beschikbaar is.

Onze klanten