Het verschil tussen kruk en cilinder bediend meerpuntsslot

Bij het kiezen van een deur, hoort ook het kiezen van een slot. U wilt de deur zo veilig en inbraak werend mogelijk. In dit artikel leggen wij kort de verschillen en voordelen van een meerpuntsslot uit.
Een meerpuntsslot wordt veel gebruikt als voor- en achterdeurslot. Het slot vergrendeld de deur op ten minste drie plekken en kan met één sleutel worden bediend. Een meerpuntsslot kan op twee manieren bediend worden: cilinderbediend en krukbediend.

Cilinderbediend meerpuntsslot

Met een cilinderbediend meerpuntsslot draai je de deur open of dicht met een sleutel zoals u gewend bent. Een cilinderbediend slot wordt veelal toegepast bij voordeuren van woningen. Wanneer een slot cilinderbediend is, opent de deur door middel van een cilinder. Dit wordt ook wel een meerpuntssluiting sleutelbediend slot genoemd omdat het draaien van de sleutel, de dagschoot bediend. Dit slot zult u het meest tegenkomen op voordeuren, hierop zit namelijk een vaste voordeurknop.

Krukbediend meerpuntsslot

Bij een krukbediend meerpuntsslot worden, door de kruk omhoog te bewegen, de schoten uitgezet of ingetrokken. Vervolgens kan met één draaibeweging van de sleutel de deur worden vergrendeld. De deur kan weer worden geopend door het slot met de sleutel te ontgrendelen en vervolgens met de kruk te openen. De deur kan vervolgens als loopdeur worden gebruikt. Een krukbediend slot wordt veelal toegepast bij terrasdeuren, balkondeuren, achterdeuren en bergingsdeuren.

Voordelen van een meerpuntssluiting

Een normaal slot met een enkel sluitpunt is voor inbrekers gemakkelijk te doorboren. De deur is vervolgens makkelijk te openen. Bij een meerpuntsslot is dat heel anders, het openen van de deur na het doorboren van de cilinder in het slot blijft nagenoeg onmogelijk. Op deze manier heeft u geen extra sloten. Dit maakt een meerpuntsslot tot de mooiste, efficiëntste oplossing tegen inbraak.

De deur wordt voorzien van maximaal vijf extra sloten. Zo is de deur extra verstevigd maar blijft makkelijk te bedienen met maar één sleutel.

Goed advies

Laat u bij het kiezen van een deur direct goed adviseren over de verschillende mogelijkheden van sloten door een van de medewerkers van Timmerfabriek Visser.  Wij beschikken tot de juiste middelen om uw deur zo inbraak werend mogelijk te maken. Wilt u meer informatie? Bel naar 075 – 6177 984 of vul ons contactformulier in.

Terug naar overzicht
Onze klanten