Het FSC® keurmerk

Timmerfabriek Visser gebruikt alleen hout dat beschikt over het FSC® keurmerk. Dit keurmerk staat voor het bevorderen van het bosbeheer wereldwijd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profit organisatie dat zorgt voor het behoud van het leefgebied van planten en dieren, respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Zij zorgen ervoor dat er hout kan worden geoogst en daar geld mee kan worden verdiend, terwijl het bos wordt behouden.

Doordat Timmerfabriek Visser FSC® gebruikt, dragen wij bij aan de bescherming van de bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mensen en dieren. Het bos krijgt op deze manier economische waardoor en blijft daardoor behouden. Wij vinden het belangrijk dat er zowel nu als in de toekomst met hout gewerkt kan worden.

Hout dat afkomstig is uit een FSC®-gecertificeerd bos hebben een FSC®-label. Om het keurmerk te kunnen verzekeren, moeten alle schakels uit de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas dan komt het hout uit een verantwoord beheerd bos.

Bij de certificering is er sprake van een derde partij die vaststelt of een bedrijf zich aan de regels houdt. Alle bedrijven in de handelsketen dienen gecertificeerd te zijn van zagerij tot fabrikant. Wanneer er sprake is van één bedrijf in de schakel die niet gecertificeerd is, dan verliest het product direct zijn FSC®-status. Deze duurzame houtproducten dienen volledig apart gehouden te worden van de overige houtproducten.

Wanneer een houtproduct het keurmerk bevat, is dat niet direct een garantie voor de kwaliteit. Het garandeert alleen dat het hout uit een beheert bos komt, waar rekening gehouden wordt met natuurbelangen, sociale aspecten en economische belangen. Voor meer informatie kunt u hier de website van FSC® bekijken. 

Heeft u nog vragen over het FSC®-keurmerk of over de certificering hiervan? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 6175 79 84.

Terug naar overzicht
Onze klanten